Vigilia de zona en Gata

El passat divendres 4 de març, va tenir lloc la Vigília Quaresmal de zona dels Juniors en la que van participar una quarantena d’educadors, monitors i joves de l’etapa d’estil de vida.

L’encontre va tindre lloc a Gata de Gorgos, i va ser aquest el centre que es va encarregar de la seua organització.

A les 20:30h ens vam reunir per sopar en els locals parroquials, vam aprofitar per posar-nos al dia, per anar coneixent-nos i per intercanviar visions de les realitats dels diferents centres. A més a més, vam fer una dinàmica on tots els assistents havien d’escriure els seus noms en un post-it i abans d’eixir cap a l’esglesia, agafar un paper a l’atzar i durant la vigilia resar per la persona que li havia tocat a cadascú.

A les 22h va donar inici l’oració, que tenia per finalitat que prenguérem consciència de les limitacions del nostre amor, de que som pecadors, però que, aixina i tot, Déu ens mira amb un mirar misericordiós, ens perdona i no deixa d’estimar-nos. Per a això vam llegir i meditar Lluc 22, 54-62 (les negacions de Pere) i Joan 21, 1-17 (Jesús perdona i sana a Pere).

Després de la reflexió dels texts vam realitzar un gest per experimentar la misericòrdia de Déu. El gest consistia en escriure en un paper un pecat del que ens coste separar-nos; després, ens acostàvem a la creu, deixàvem allí el nostre pecat, adoràvem la creu durant un momentet i agafàvem un regal. En la creu hi havia paperets en forma de cor; cada paperet tenia una paraula escrita que representava un dels regals que Déu ens fa dia a dia; eren paraules com: paciència, comprensió, amor, calma, fidelitat, perdó, salvació, etc.

Durant tota l’oració, vam poder experimentar també la misericòrdia de Déu a través del sagrament de la reconciliació, ja que vam comptar amb la col·laboració de quatre sacerdots que van estar disponibles per a que ens aproparem a ells i rebérem el perdó dels nostres pecats. Així ens vam adonar de que els nostres pecats van quedar en la creu, però allí Déu ens va donar, a través de la mort i resurrecció de Jesús, el perdó, la salvació, i un amor misericordiós.

A més, els seminaristes Eloi ,de Xàbia, i Alexandre,de Dénia, ens van contar els seus testimonis; com s’havien sentit cridats a la vocació del sacerdoci, i com els havia canviat la vida.

Va ser una nit meravellosa en la que vam poder compartir experiències, conèixer-nos millor i sentir-nos més prop i estimats pel nostre Pare Déu.

Volem aprofitar aquest espai per donar-vos les gràcies a tots els assistents i a totes les persones que van estar resant per a que l’Esperit Sant ens acompanyés i nosaltres estiguérem disposats a deixar-lo treballar en els nostres cors. Gràcies també a Rebeca i Noelia que ens van acompanyar amb les seues veus i melodies durant tota la vetlada, i a tots aquells que ens van ajudar en l’organització i desenvolupament d’aquest encontre.

Sempre units!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.