Featured

Un any més, Juniors MD Ambra se’n va de campament.

Enguany, hem tornat a les instal·lacions de Rompealbardas, a Cehegín (Múrcia). Durant deu dies, 35 joves i 12 educadors ens hem endinsat en el món dels indis americans per treballar la temàtica del medi ambient.

Dissabte 4 d’agost, vora les 09:30h. del matí, quasi una cinquantena de Juniors pegolins agafàvem l’autobús rumb cap a les instal·lacions franciscanes de Rompealbardas i donàvem inici al campament d’estiu 2018.

Una vegada vam muntar les tendes de campanya i ens vam instal·lar al campament, la Lliga de les Cinc Nacions, liderada per la gran Hiawatha ens va donar la benvinguda explicant-los la gran problemàtica que ha hagut entre els indis i l’home blanc i necessitava la nostra ajuda per donar-hi una solució.

Així que ens vam endinsar en el món indi, vam conéixer la seua cultura, la seua manera de viure i de relacionar-se amb el seu entorn.

Ens vam adonar que els indis, a l’igual que Sant Francesc, estimaven la natura i nosaltres, en el nostre dia a dia, la maltractàvem. Així que vam aprendre a veure la natura amb els ulls de Sant Francesc. Vam aprendre a reciclar tot tipus de residus, a estalviar aigua, vam aprendre a caçar bisons, a camuflar-se entre la natura i a orientar-nos per les muntanyes amb l’única ajuda d’un mapa topogràfic i una brúixola.

Van ser uns deu dies intensos on vam aprendre, vam jugar, ens vam riure i on alguna que altra llagrimeta ens va caure. Dimarts 13 d’agost vam tornar a Pego, on els nostres pares amb un gran somriure i plens de felicitat tornaven a veure als seus fills. Mentre ens despedíem i començaven a contar als seus pares les mil i una històries viscudes al campament es notava en els seus rostres l’emoció d’haver viscut un gran campament que a molts els quedarà en el record per sempre.

I és que enguany ha sigut un gran campament, els educadors ho tenen ben clar.

L’equip d’educadors ha demostrat ser un gran equip, que ha sabut dur endavant aquest campament amb èxit. Enguany hem sigut el doble d’assistents que l’any passat i hem superat per primera vegada en la història del nostre centre la barrera dels 30 assistents. Això significa que Juniors va a més i està més viu que mai i sols podem donar les gràcies a les famílies que una vegada més heu confiat l’educació dels vostres fills en nosaltres.

Ara l’equip d’educadors se’n va de vacances, per poder carregar les piles de cara al proper curs Juniors 2018-2019, i preparar un nou projecte educatiu amb moltes activitats, excursions, experiències, convivències i campaments que ens faran créixer com a persones i cristians, que volem seguir l’estil de vida Juniors, l’estil de vida de Jesús.

Sempre Units!