Tercera Formació d’Educadors de Zona

El passat dissabte 9 d’abril tingué lloc, en el centre parroquial del centre Juniors Gata, la tercera i última formació d’Educadors de la zona La Marina d’aquest curs 2015-2016 al qual li resta poc per acabar. La cita començava a les 10h. del matí en el centre on acudiren una trentena d’Educadors vinguts dels distints centres de la zona com són: La Vall del Pop, Ambra, L’Assumpció, San Antonio, Benissa, Ntra. Sra. de Loreto i del centre amfitrió, Gata.

La sessió va començar en una menudeta oració conduïda per les consagrades de la parròquia de Benissa, Maria Barber i Rebeca Vicent en una menudeta capella situada en el mateix centre parroquial. Una vegada finalitzada dita oració, ens dividirem en dos grups de cara a rebre la formació, per una banda els Educadors més joves i per l’altra els joves que ja no són tan joves.

La sessió de formació, va ser impartida per les nostres secretàries de formació de Zona, les consagrades de Benissa, Maria i Rebeca. A diferència de la primera formació del curs, que va ser impartida per la delegada, on es van tractar tots els recursos que des de Juniors Moviment Diocesà tenim tots els centres al nostre abast i que moltes vegades no coneixem i, la segona formació que ja va ser impartida per les secretàries de formació, on els Educadors pugueren aprofundir en coneixements bàsics i necessaris per a l’Educador cristià com ho són les Obres de Misericòrdia. En aquesta ocasió, les nostres secretàries de formació ens prepararen una sessió titulada: “Aprenent a acompanyar al xiquet en el seu desenvolupament”.

Més que a nivell físic, ens centrarem en les necessitats que pot presentar un xiquet des dels 5 anys fins a l’adolescència a nivell psicològic i espiritual. Malgrat que en molts centres no hi ha xiquets de tan curta edat, ens va servir molt l’experiència, ja que coneixent els antecedents, moltes vegades podem actuar d’una manera més desitjada de cara als xiquets i xiquetes que cada setmana comparteixen moments amb nosaltres en els nostres centres desitjosos de conèixer cada dia millor al nostre millor amic Jesús.

A mig matí tingué lloc un descans on poguerem esmorzar i compartir uns minuts els dos grups junts. Passada aquesta estona, els grups es van tornar a unir i continuaren amb la sessió. Abans de finalitzar, agrair de part de tota la zona La Marina a Rebeca i Maria, les nostres formadores, per aquesta llavor tan especial que han estat realitzant aquestos anys i aquest en concret. Desitgem poder seguir formant-nos per ser bon transmissors de l’Evangeli i ser exemple viu per als xiquets i famílies Juniors.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.