San Antonio (Dénia)

Història

Data de fundació: Encara que l’ apertura del centre es realitza el 30 d’ Octubre del 2010, la data en la que comencem a ser un centre Juniors Md es el 1 d’Abril de 2011.

Aniversaris: Quan complirem el nostre primer any com a juniors, vam tindrer una celebració en una eucaristia junior, per donar les gràcies a tota la comunitat de la nostra parròquia que ens havia donat suport i espentat a formar part del moviment. Al acabar l’eucaristia vam fer un sopar amb membres del grup, familiars i amics que ens van voler acompanyar.

En el festival de nadal, tradicional ja en el nostre centre, com a motiu de record, els reis mags van aparèixer en l’actuació final, repartint a tots una xapa per als assistents i membres del grup. Tots els membres juniors vam bufar ben fort una vela d’ un 1 gegant de la tarta que ens van fer.

Panyoleta: Els colors de la nostra panyoleta són:

– El blau com a símbol de Fe.

– El daurat com a símbol de la crida de Crist a unir-nos al moviment.

Esdeveniment destacable: Després de diversos anys de formació,  i en companyia de la nostra antiga delegada Natàlia Pons, que va ser la nostra guia en el camí i va estar ajudant-nos en tot el nostre procés d’iniciació, l’any 2013 vam celebrar el nostre dia de la bandera, quedant enrere aquest grup inespert d’iniciació i obrint pas a ser un centre de ple dret amb més experiència i una identitat sòlida.

Va ser una cosa commovedora per a tots nosaltres, ja que van participar no solament la presidència del moviment actual, sinó, pares, mares, consiliari, frailes i caps de centre de la zona la marina, delegada i tots els xiquets i xiquetes que formen part de nostre grup.

Fer una eucaristia presidida pel nostre consiliari Antonio Nofuentes Montes, en la qual se’ns va fer entrega de la bandera Juniors M.D. i vam passar a ser un grup de ple dret. Posteriorment ho celebrem engalanant el nostre centre i vestit-nos de gala per a un sopar que compartim tots en comunitat.

Activitats

Realitzem diverses activitats a nivell local i altres puntuals :

 1. Tots els anys participem en la recollida d’aliments de Nadal per Carites interparroquial.
 2. Recollim taps de plàstic per a l’associació Ludai de Dénia, per ajudar a aquestes families que tenen xiquets amb malalties degeneratives.
 3. Fem una vegada a l’any tallers a la residència Santa lucia de Dénia amb la tercera edat.
 4. L’any 2012 vam fer un sopar benèfic i fila zero per recaptar fons per a beques d’estudi dels xiquets de l’organització gramdeniamatola, que treballa en millorar el niell de vida de Moçambic.
 5. L’any 2013 vam fer un teatre per recaptar fons per a tots els xiquets que no podien pagar-se el campament per ajudar-los.
 6. Participem en la recollida de joguets cada any amb la fundació betania , perquè totes les famílies que no tenen un suport econòmic per omprar regals de Nadal als seus fills, puguen tenir-los.
 7. Per a aquest any estem pendents de fer una marxa solidària per ajudar a l’associació Ludai.
 8. El grup juniors San Antonio s’encarrega cada any de muntar a la parròquia el pessebre de plastilina, cantar en les confirmacions, missa del gall i comunions de la parròquia San Antonio de Padua. Assistim a la processó de la nostra Patrona, la Mare de Déu dels dessamparats i formem part de la processó activament.
 9. Participem en els actes de setmana Santa com el diumenge de rams, dijous sant i divendres sant a nivell parroquial, i al viacrucis, la processó de la passió i del corpus, anem acompanyats amb els altres juniors de Dénia, Sant Miquel i l’ Assumpció.
 10. L’any 2012 vam plantar arbres a l’hospital de la pedrera perquè feren ombra i els malalts pogueren passejar pels jardins exteriors. L’any 2013 l’ajuntament va convocar un dia per fer plantacions de pins en una altra zona per poblar, a la qual també participem juntament amb els pares dels xiquets del grup.
 11. Participem cada any en la preparació i col·laboració del dia de la parròquia i els servents de Maria.
 12. Cada any fem una activitat anomenada el dia de l’amic, perquè els xiquets de catequesi i els amics dels membres del centre, puguen veure que és el moviment i com treballem per a unir-se a nosaltres i puguen tenir una formació cristiana des de un camp dinàmic.
 13. Participem , juntament amb els altres juniors de Dénia nomenats anteriorment a la fira d’associacions de Dénia.

Campaments

Del 4 al 7 de Abril de 2013 – Baladre: El lema de la acampada de Pascua va ser «Lluitem contra el mal».

La temàtica que sel’s va presentar als xiquets va ser Peter Pan. Els nous reptes que els monitors presentaven als xiquets en forma d’activitats i experiències noves, era la d’elegir entre el be i el mal. Amb l’ajuda de la màgia de campanilla i les temptacions del Capità Garfio, els xiquets feien les seues eleccions atenent-se a les conseqüències.

ap ap2 ap4 ap5 ap6 ap8 ap9 ap11

Del 19 al 28 de Juliol de 2013 – Talayuelas: El lema del campament d’ estiu va ser «tornem a ser cristians».

La temàtica amb la qual treballarem era Alicia al país de les meravelles. Els xiquets es sumergerien per un cau al món d’Alicia al país de les meravelles, on tot fins ara havia estat colorit, ple d’alegria, amor, fe i simpatia, on tots els homes s’estimaven i respectaven com a bons germans i cristians, però la reina de cors s’havia encarregat de destruir.

Els xiquets a través de les activitats, havien de tornar el respecte, solidadaridad, humilitat, companyonia, alegria, amor, fe … a aquest món superant totes les proves que se’ls proposava en les activitats. D’aquesta manera recuperaven la seua identitat com juniors, i adquirien els valors cristians per seguir en el camí que Crist ens ensenya.

c c1 c2 c3 c5 c6 c7 c8 c9 c10

Del 24 al 27 d’Abril de 2014 – Baladre: El lema de la acampada de pascua va ser «buscant el camí de la veritat».

La temática que vam tractar amb els xiquets, era la de Up. A través de les aventures de cada día, els xiquets van viure una experiència que els feia elegir entre el camí mes fàcil i material i aquell que encara que siga mes costós, porta la veritat. El pare i Jesús guià als xiquets per el bon camí i els ajudà a trobar la veritat en els seus cors.

a pascua 2 a pascua 3 a pascua 5 a pascua 7 a pascua 9 a pascua

Del 18 al 27 de Juliol de 2014 – Arcas del Villar: El lema del campament va ser «superem els pecats».

La temàtica amb la qual treballarem era Monstruos S.A. Els xiquets tenien unes portes per  on cada día havien de passar, i amb elles, superar les activitats que cada l´equip d’educadors ens proposava. Les activitats tractaven temes que tenien que vore amb els pecats capitals, i com fer front a ells en les nostres vides diaries, així podríem treballar les nostres capacitats humanes i plegar a ser millors cristians.

Parròquia

El conjunt monumental del Convent de San Antonio participa, igual que altres edificis històrics de la ciutat, d’un ampli historial de degradació i abandonament. aquest fullet de difusió, que integra en tots els casos il · lustracions fotogràfiques de les primeres dècades d’aquest segle, s’ha dissenyat de manera que el visitant realitze el seu propi diagnòstic de la situació de l’immoble i del seu entorn urbà, en relació amb la de les dècades dels 20 i 30. Amb això, el convida a que realitze un curt encara eloqüent exercici que, sens dubte, contribuirà que la nostra pròpia generació i futures generem el revulsiu necessari per trencar amb la tendència secular i establir les bases per a la recuperació responsable del nostre patrimoni cultural.

http://3.bp.blogspot.com/-VxtjWjIyhks/UQjfj565-9I/AAAAAAAAAIE/Ncd6CODHbnc/s640/san+antonio+denia.JPG

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>