Iniciem la Quaresma!

Ahir, dimecres 10 de febrer, Dimecres de Cendra, va començar un nou temps de l’any litúrgic: la Quaresma, el període de quaranta dies en què devem de preparar-nos per a la Setmana Santa, és a dir, per a la mort i la resurrecció de Crist. Amb aquest motiu, ahir, a la Seu Diocesana del Moviment, a les 20:00h, es va celebrar, per a tots els involucrats en el moviment i altres persones interessades, l’Eucaristia d’aquest dia tan especial.

La missa del Dimecres de Cendra és, com diem, un tant especial, perquè s’imposen les cendres de les palmes beneïdes del Diumenge de Rams de l’any anterior. Per què? En l’antiguitat, els grecs, els jueus, els egipcis i els àrabs, acostumbraven a cobrir-se el cap amb cendra com a símbol de dol i de penitència. Nosaltres, aleshores, rebem aquestes cendres, o hauríem de fer-ho, amb voluntat de convertir-nos.

El Papa Francisco com a lema de la Quaresma d’aquest any, cita de Mateu: «Misericordia quiero y no sacrificios». Amb aquesta frase tan breu, vam rebre ahir les cendres, assumint que anem a convertir-nos i, per tant, acostar-nos a Déu, sent misericordiosos i no fent grans sacrificis amb la voluntat de destacar per damunt dels altres.

Iniciem alegres aquesta nova oportunitat que ens ofereix Déu d’acostar-nos a ell, intentant, amb fe, ser misericordiosos, com ell ho ha segut sempre amb nosaltres.