ELS YOUTUBERS JA ESTAN FORMATS

Aquest cap de setmana va tindre lloc en el alberg “Pla de l’Oroneta” de Teulada l’esperada convivència de Zona d’experiència i estil de vida. Aquesta vegada la convivència prometia mes que de costum, ja que l’ambientació de la mateixa va començar a prendre vida un mes abans de la mateixa amb vídeos on s’animava a tots els joves de la zona a participar, així com la creació del ja famós canal de Youtube, el compte d’Instagram i el de facebook.

Es reuniren al voltant de 60 xavals dels centres Ambra de Pego, Santa Anna d’Ondara, L’Assumpció de Dénia, Nuestra Señora de Loreto de Xàbia i el centre Juniors de Gata. Molts ja es coneixien de passades convivències, Dies Juniors, però també es veritat que hi havia moltes cares noves.

A l’inici de la convivència, el Youtuber “J” es va presentar i va posar en situació a tots els joves explicant l’horari, les normes de la convivència i el funcionament general de la mateixa. Acte seguit va començar la primera dinàmica preparada pel centre Ambra de Pego amb la qual vam començar a trencar el gel. En ella, amb els emoticons com a recurs vam vore la necessitat de mostrar-nos tal com som així mateix el fet de interessar-nos per les persones que tenim davant, no sols per unes simple dades concretes. Aquesta activitat es va transmetre en directe des del compte de facebook de la zona la Marina.

Per la vesprada vam realitzar dos dinàmiques més, la primera preparada pel centre San Antonio de Dénia, on, amb el recurs d’unes històries extretes d’uns famosos curtmetratges van poder anar coneixent una sèrie de valors, com el respecte, l’acceptació entre altres, amb aquestes històries ells van gravar els seus propis curtmetratges i per finalitzar van visualitzar els curtmetratges reals. La segona dinàmica va estar preparada pel centre Nuestra Señora de Loreto, en ella vam transmetre als joves la necessitat de la oració per mantenir viva la nostra amistat amb Jesús. Com diu la nostra oració Juniors: “Tu eres el meu millor amic” i per a que una relació d’amistat continue endavant ha de ser cuidada i estimada.

Després de sopar tingué lloc la oració de la nit organitzada pel centre L’Assumpció de Dénia, en aquesta oració els joves es van ensenyar a demanar a Jesús les seues necessitats i les necessitats dels que ens envolten, a més, gràcies a una aplicació mòbil cadascú va poder publicar la seua oració que serà pregada per gent de tot arreu del món. A més van poder aprendre que es pot resar pels altres, no sols per u mateix. Al finalitzar l’oració va tindre lloc una vetllada de jocs i risses preparada per la secretaria d’Animació de la zona que va acabar amb una estona de ball i diversió.

El diumenge de matí van tindre lloc dos activitats, la primera era un taller de titelles preparat pel centre Santa Anna d’Ondara, cada grup tenia assignada una paràbola de Jesús, els xavals havies de donar forma als personatges de les paràboles amb els materials que disposaven i després interpretar amb un teatre de titelles aquestes paràboles. A continuació el centre Sant Miquel de Dénia ens havia preparat una activitat reflexiva sobre la societat actual on es tractaven temàtiques com l’assetjament escolar, l’obesitat, la sexualitat, les addiccions, etc. Dividits per grups es tractava una d’aquestes temàtiques i treien unes conclusions que després havien d’explicar a la resta de companys de la convivència.

Finalitzarem la convivència amb l’Eucaristia que havien preparat els educadors del centre de Gata i presidida pel nostre consiliari el Pare Àngel de Pego. Els educadors acabarem molt satisfets amb els resultats d’aquesta convivència, esperem que els fruits d’aquesta siguen abundants.

Amb tots aquestos vídeos i conclusions de les activitats anem a editar uns materials que compartirem en Youtube per donar a conèixer per tot arreu del món com ens ho “muntem” els Juniors de la Marina per millorar la nostra relació amb Jesús. Per això, abans de finalitzar, convidar-vos a tots a que ens seguiu en els nostres canals i xarxes socials i d’aquesta manera també pugueu conèixer millor i de primera mà tot allò que fem i així apropar-vos, com nosaltres, cada vegada més i millor a Jesús, junts, marxant en equip.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.