Dia Juniors a Pego

El passat diumenge 26 de Març ens reunirem tots i totes els/les Juniors de la zona la Marina en Pego amb motiu de celebrar el nostre dia Juniors!

Al voltant de 450 persones van assistir a aquest gran event. Van estar presents els 10 centres que formem la zona la Marina: les parròquies de San Antonio, Sant Miquel i l’Assumpció de Dénia, Santa Anna d’ Ondara, Gata, Vall de Pop, la Rectoria, Nuestra Señora del Loreto de Xàbia, Benissa i persuposat l’amfitrió Ambra de Pego.

Per tot el poble podiem observar que estava present el moviment Juniors, per els colors de les camisetes dels xiquets i educadors, les panyoletes i com a novetat els balcons i finestres de Pego estaven adornats amb panyoletes.

Juniors MD Ambra va apostar per un Dia Juniors amb moltes novetats. L’activitat dels xiquets i les xiquetes va consistir en desxifrar l’Enigma de l’Eskaton, i per això van haver d’anara a la recerca de totes les hores (proves) de cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor. Cadascuna d’elles estava situada en una plaça: Antic Regne de València, Constitució, Maria Cambrils i Ajuntament.

Una vegada aconseguides les lletres que hi trobaven les havien de validar a l’Eskaton que estava situat a la plaça del Mercat. Era l’última peça per poder desxifrar l’Enigma. La solució de l’Enigma va ser “Si marxes sol arribaràs més ràpid, però si marxem tots junts, arribarem més lluny. Coniunti in manipulo iter facient.”.

D’altra banda, es va organitzar una activitat dirigida exclusivament als familiars. En ella es va posar l’accent en la tasca que tenen els pares i les mares en l’educació dels seus fills i les seues filles, i quin paper juguen les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) en el procés educatiu.

Una volta, acabat el joc del matí es va fer processó de panyoletes, des de la plaça del Mercat fins a la del Convent, on vam dinar. A continuació per grups (les estacions) van fer dances fins l’hora de la missa.


L
’Eucaristia, que va tindre lloc de vesprada, va estar presidida pel consiliari de Zona i rector de la Sagrada Família de Pego, Àngel Talens, amb presència d’altres consiliaris de La Marina i el rector de Siete Aguas José Manuel Valero, que fins l’any passat va ser educador del centre pegolí. A l’homilia es va reflexionar de nou sobre l’enigma, i en definitiva sobre tota la jornada, arribant a la conclusió que «Som molts els centres a la Zona i tots tenim el mateix objectiu, trobar a Jesús, reconèixer-lo, seguir-lo i estimar-lo. I hem de fer-ho tots Junts».

Des d’ací volem agraïr la gran tasca, preparació i organització del dia Juniors al centre Ambra de Pego.

SEMPRE UNITS!!! JUNTS MARXAREM EN EQUIP!

Podeu veure les fotografies del fantàstic dia que vam passar tots units!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.