Dénia acull el Dia Juniors de la Vicaria VIII congregant a vora 400 participants

El passat diumenge 6 d’abril va tindre lloc a Dénia el Dia Juniors de la Vicaria VIII. Una esperada jornada que va ser aplaçada de la seua data inicial (diumenge 30 de març a Gandia) degut a la pluja i que feia dos anys que la Zona La Marina no celebrava a causa de la climatologia. Amb previsió, des de maig de l’any anterior ja es contemplava aquesta possibilitat, per això, la data alternativa ja estava estipulada i en menys d’una setmana, es van realitzar els canvis i demanat els permisos pertinents per tal d’adaptar el Dia Juniors a la localitat de Dénia.

Encara que amb menys participació de la prevista per a Gandia, la celebració va ser tot un èxit d’afluència calculant casi 400 persones que van gaudir d’una intensa jornada d’activitats. Fins a Dénia es desplaçaren, per part de La Marina, els els Centres Juniors d’Ambra de Pego, els de Santa Anna d’Ondara, San Antonio de Dénia, de Verger, Benissa, L’Assumpció de Dénia, Nostra Senyora de Loreto de Xàbia i Sant Miquel de Dénia. De la Zona La Safor-Valldigna, acudiren els Centres de Santa Maria i El Fossar d’Oliva i Tavernes.

També van assistir consiliaris de les dos Zones que presidiren l’Eucaristia i Mario Seguí, vicepresident de formació de Juniors Moviment Diocesà. Junt als responsables de La Safor i La Zona La Marina, el Centre San Antonio de Dénia va participar en la organització de l’event.

Va ser un dia de comunió entre tots els Centres on, participaren d’un gran joc en el Parc de Torrecremada i la Plaça Jaume I. El joc va estar ambientat en una gran illa inexplorada, L’Illa de la Vida. Amb l’ajuda d’un GPS, els diferents grups de xiquets, joves i pares van poder visitar cada part de la immensa  illa, on a més, aprengueren sobre els Atributs que tradicionalment se li reconeixen a Deu.

Per tant, recorregueren el riu de la saviesa, la muntanya de la veritat, les palmeres de la paciència, , l’estanc de la justícia, la platja de la bondat, les ruïnes de la misericòrdia, el laberint de la intel·ligència, la senda de la omnipresència, el jardí de l’eternitat, la cova de la immutabilitat i el desert de la immensitat i la infinitat. A més, hi havia un mirador en l’illa des del qual van conèixer des de lluny el bosc de la fidelitat, les marismes de la santedat, la font de la omnisciència i les dunes de la omnipotència. Tot un repte d’ambientació en el qual, cada Centre va respondre amb una creativitat desbordant i molta originalitat.

Finalitzat el joc i el dinar de germanor, a les 16:00 hores, tots els Centres iniciaren el traslladat fins la parròquia de San Antonio de Pàdua. Pels carrers de Dénia marxaren orgullosos cantant tots els Centres portant les seues panyoletes gegants i una enorme banderola amb els colors distintius de cadascun dels Centres participants.

En arribar a la parròquia de San Antonio,  tingué lloc l’Eucaristia, en la qual se li va imposar la panyoleta diocesana a Salvador Aguado, com a nou consiliari de la Zona La Marina.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.