Convivència d’Experiència i Estil de Vida

El passat cap de setmana del catorce i quinze de novembre, els joves de les etapes d’Experiència i Estil de Vida de tots els centres Juniors de la Marina, tenien una cita a l’alberg Baladre d’Ondara.

L’encontre començà dissabte a les deu del matí, amb una preciosa dinàmica que jutjava el món a través dels ulls dels nostres joves. Durant el matí van poder reflexionar en què erra la nostra societat i com podrien solventar aquests errors. Alguns joves van poder demostrar tota la seua capacitat d’oratòria i, de fet, van arribar a convèncer el dur jurat que hi havia, format pels inapel·lables educadors que van assistir-hi.

Per la vesprada, a més, van realitzar una dura excursió a la muntanya de Segària que, al cap i a la fi, van gaudir d’una manera excepcional. En tornar d’aquesta llarga eixida, van dur a terme el taller, on van poder descobrir que existeixen valors que els fan ser eixes persones que poden canviar el món. A més, reflexionaren sobre què els fa apartar la mirada d’aquests, impedint-los, per tant, ser millor testimonis de Jesús.

Per la nit, poguéren gaudir d’una de les novetats de la convivència: el cinefòrum. Es va projectar la magnífica pel·lícula, Cadena de Favores, on van poder admirar l’exemple físic d’un jove que pretén canviar el món, analitzant-lo i esforçant-se molt en la seua tasca.

A l’endemà, diumenge, per mitjà d’una subasta de valors i d’una gimcana, durant tot el matí, van reflexionar sobre quins són exactament els valors dels què parlaven al taller, quant pagaríen per ells i, a més, com treballaríen per poder portar tot aquest dur objectiu a terme: en equip.

Juniors és un gran exemple de gent que pretén canviar el món d’una manera col·lectiva i els educadors, amb aquest encontre, van fer entendre, als joves, que ells són el gran futur del moviment que poden i deuen canviar el món amb les seues tasques cotidianes.

Moments com aquests són els que fan aprendre i augmentar l’equipatge intel·lectual i espiritual de cadascú que, després, en un futur, hauran d’obrir i contagiar als altres.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.