La Campanya del Kilo trau la faceta més solidària del barri del Convent de Pego – Juniors MD Ambra

Un any més, el barri de la Parròquia de la Sagrada Família de Pego es bolquen en la tradicional Campanya del kilo, que cada any es supera, tant en número de participants com en número d’aportacions.

whatsapp-image-2016-12-24-at-19-15-16

Els Juniors MD Ambra, com cada 24 de desembre des dels seus inicis, recorre els carrers del barri felicitant els Nadals als veïns i veïnes del barri, i a més, aprofiten per recaptar aliments que són destinats al Banc d’Aliments i a Càritas. És el que es coneix com la Campanya del kilo.

Enguany la Campanya del Kilo forma part del projecte Pego Solidari. I es que les diverses associacions del poble, junt amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego i la Xarxa Jove de la Marina Alta, hem unificat en un mateix projecte totes aquelles activitats solidàries que les associacions fem per els Nadals.

Així doncs, vos presentem el projecte Pego Solidari, la finalitat del qual és enriquir el Nadal perquè aquest arribe a tots els racons del poble.

whatsapp-image-2016-12-19-at-17-10-57

Aprofitem per dessitjar-vos que gaudiu d’uns Nadals plens d’alegria, salut i nous reptes de cara al 2017.

Bon Nadal. Bones festes.

Sempre Units!

Vos deixem amb algunes imatges de l’activitat.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Vols conéixer la història de la Campanya del kilo?

L’origen de la Campanya del Kilo es remunta als inicis de Juniors al poble, quan els monitors i monitores anaven a les cases dels Juniors a felicitar els Nadals a totes les seues famílies, cantant nadalenques. Aquestes, en agraïment, els donaven dolços i torrons. Amb el temps, els monitors es van adonar que a ells tots aquests regals no els feien falta, per tant van decidir donar-los a la Parròquia de la Sagrada Família, perquè els franciscans distribuïren els aliments entre els més necessitats. Així va sorgir la Campanya del Kilo. Els Juniors, cada any, el matí del 24 de desembre, vespra de Nadal, recorren els carrers del barri del Convent, felicitant-los els Nadals, cantant nadalenques i recollint aliments.

Amb el sorgiment del banc d’aliments a la localitat pegolina, els Juniors i la Parròquia acordaren donar-los les aportacions dels veïns i veïnes del barri, perquè ells els distribuïren, no sols als necessitats del barri si no als de tot el municipi. Un kilo d’arròs, de farina, un litre d’oli, de llet, una botella de sabó… Tot és benvingut. L’únic que no s’accepta son diners, doncs el que fa falta son aliments.

Encara que els Juniors han dut avant la iniciativa, l’èxit de la Campanya del Kilo és gràcies als veïns i veïnes del barri, doncs ells han sigut els que, any rere any aporten els aliments que son destinats als més necessitats del poble.